blogs
31 mei, 2022

Het effect van vloerdessins

Het effect van vloerdessins


Een mooie vloer is de basis voor elke ruimte en dat weet vloerenmerk Novilon als geen ander. Een vloer moet bij jou en je interieur passen. We zien dat veel mensen nadenken over de soort vloer die zij willen en welke kleur zij mooi vinden, maar niet snel over het effect van die kleur en het dessin. Een strakke, lichte betonlook vloer heeft een heel ander effect dan een visgraat motief. Een goed advies is daarbij het halve werk. We helpen je alvast een eind op weg in deze blog en duiken we dieper in de collectie van Novilon!

 

Het effect van de kleur van je vloer

De vloer is een echte eyecatcher in je woning; je kunt er een statement mee maken of juist rust creëren. Heb je een type vloer gekozen? Dan is de kleur ook niet geheel onbelangrijk. De kleur en het dessin van de vloer kunnen de ruimte dieper, hoger, breder, groter, kleiner, lichter of warmer maken. Effecten waar je niet snel aan denkt. Misschien houd je van een stoere grijze beton(look) vloer of heb je een warme houten uitstraling in gedachten. Belangrijke eigenschappen voor de sfeer die je neerzet, maar wij denken daarbij ook graag met je mee over de functie in de ruimte. Wil je de ruimte groter doen lijken? Kies dan voor een lichte tint, dit reflecteert het licht op de vloer waardoor de totale ruimte ook een stuk lichter wordt. Bijvoorbeeld in dit thuiskantoor, dat rust uitstraalt:

Eternal deluxe 3066.jpg

Daarnaast creëert een lichte vloer een fris en openlijk gevoel. Voor een knussere uitstraling kun je daarentegen beter voor een donkerder houtmotief gaan of voor een vloerkleed. Dit kan een kamerbreed tapijt zijn voor een comfortabele ondergrond, of een karpet om een hoek van de kamer te accentueren. Over het algemeen straalt een donkere vloer warmte en knusheid uit. Kijk echter uit voor hoge contrasten, zoals met spierwitte muren. Dit oogt sneller onrustig en verdeeld. Kies je voor een kleur op de muur, in de vorm van verf of behang, dan wordt de vloer echt onderdeel van je interieur.

mineraal 2416 vreeland-065790.jpg

De beste vloer voor een minimalistisch interieur

Natuurlijke materialen zijn geliefd in Nederland vanwege hun vaak rustgevende uitstraling.  Pas je natuurlijke materialen toe in een minimalistisch interieur, dan geldt less is more. We zien in deze stijl veel rechte lijnen, die je bijvoorbeeld perfect kunt toepassen met een Hongaarse Punt dessin. En ook de kleur doet veel: een visgraat in een hele lichte kleur of een vloerkleed of karpet in aardetinten geven een ruimte rust, ondanks het dessin.

Eternal deluxe 3074.jpg

Een elegante houten vloer

De visgraat is enorm populair. Niet gek: de vloer is elegant en luxe en is beschikbaar in vele stijlen. Ook hierin maakt de kleur en zelfs het dessin veel uit. Ga je voor een mat effect, een repeterend patroon of unieke planken die allemaal anders zijn? Het maakt de vloer geschikt voor een modern interieur, maar zeker ook het klassieke interieur waarin de vloer zijn oorsprong kent.

Novilon vtwonen kiezel 2421.jpg

Haal de betonlook naar binnen

Een betonlookvloer is de perfecte keuze voor iedereen die van een stoere, industriële en luxe uitstraling houdt. Je kunt een vloer laten storten, of kies voor onderhoudsvriendelijk en duurzaam PVC of vinyl. Aangezien beton een wat vlakke, niet uitgesproken kleur heeft, wordt dit vaak gecombineerd met een heldere kleur zoals wit of een opvallende vrolijke kleur voor het contrast. Daarom is de betonlook ook ideaal voor een fris, Scandinavisch interieur!

Eternal de luxe_3024.jpg

Een vloer met luxe uitstraling

Houd je van de luxe, natuurlijke uitstraling van hout of beton, maar vind je dat deze te veel onderhoud vergt? Denk dan aan een PVC of vinyl vloer. De kwaliteiten zijn tegenwoordig niet van echt te onderscheien. Neem de nieuwe vinylvloeren van Novilon Luxe. Zo is volgens het merk het houtmotief in de collectie completer dan hout vanwege de matte finish, het reliëf, de verdiepte v-groef en de natuurlijke dessins. Hetzelfde geldt voor de betondessins in moderne grijstinten en krachtige steentinten. En zie jij het verschil met een ‘echte’ natuurlijke vloer in deze blog? De afbeeldingen bevatten namelijk allemaal Novilon vinyl.

Ben je nieuwsgierig naar onze vloeren en benieuwd naar het effect in jouw huis? Kom langs voor persoonlijk advies!

Beelden: Novilon