blogs
28 januari, 2021

Hoe leg je een vloerkleed neer?

Hoe leg je een vloerkleed neer?


Een vloerkleed is heerlijk warm aan je voeten, geeft een strakke vloer een zachte uitstraling, verbetert de akoestiek in huis. Daarnaast zorgt een vloerkleed, als je het op de juiste manier neerlegt, ook nog eens voor verbinding in je interieur. Maar wat is dan de juiste manier om je vloerkleed neer te leggen? We geven je een aantal tips!

 

Een vloerkleed zorgt voor verbinding in je interieur

Met een groot vloerkleed in de woonkamer kun je losse elementen in je interieur, zoals de bank, salontafel en een fauteuil, tot één mooi geheel maken. Welke maat vloerkleed kies je voor de zithoek? Er zijn hiervoor geen regels, maar wel verschillende opties die voor verbinding in je interieur zorgen. We geven je een aantal praktische tips.

Met een vloerkleed in een maat die net onder de bank verdwijnt, kun je het meubilair in de zithoek met elkaar verbinden. Ook met een groot vloerkleed creëer je eenheid: zet al het meubilair (fauteuil, bank en salontafel) op het kleed. Op deze manier zorg je in grote woningen voor optische variatie van de vloer en zorg je voor een knusse zithoek. Let er wel op dat je minimaal 20 tot 40 cm tussen het kleed en de muren overhoudt. Een klein vloerkleed, of een rond vloerkleed, in een bijzondere kleur, met een dessin of in een opvallende pool zorgt voor een speels detail in de ruimte.

Een vloerkleed voor in de slaapkamer, de gang of hal

Ook in de slaapkamer zorgt een vloerkleed voor meer sfeer en comfort. De meest voor de hand liggende plek om een vloerkleed in de slaapkamer neer te leggen is naast het bed. Dan stap je uit bed gelijk op een zachte, warme ondergrond. Kies je voor een vloerkleed naast je bed dan kun je twee dezelfde (of juist twee verschillende) losse vloerkleden kiezen, maar ook één groot kleed. Een vloerkleed in de slaapkamer staat ook erg mooi aan het uiteinde van je bed. Zet op het vloerkleed een bankje en je hebt een fijne plek om ’s morgens je schoenen aan te trekken. Wil je ook in de gang of hal een vloerkleed neerleggen? Hier staat een smal tapijt over het algemeen het mooist. Leg het kleed in het midden voor een mooi symmetrisch geheel.

Ben je benieuwd naar onze collectie vloerkleden? Kom ze bekijken én voelen in de winkel. Hier kun je alle stalen zien en de verschillende opties met elkaar vergelijken. Maak alvast een afspraak, dan weet je zeker dat we uitgebreid de tijd voor je hebben om je te adviseren over het juiste vloerkleed voor jouw interieur.